Cilt'te olusumlar

20.03.2014 12:07

Erkek bakımı deyince akla ilk gelen tıraştır;

 

çünkü tıraş, çoğu erkek için daha genç, daha yakışıklı ve temiz görünme anlamını taşırken, bir yandan da cilt bakımı için büyük önem taşır. Pürüzsüz bir tıraş ve nemlendirilmiş yumuşak bir cilt, her erkeğin sahip olmak isteyeceği bir görüntüdür. Erkeklerin cildi kadınların cildine oranla daha kalın ve dayanıklıdır. Fakat erkek cildi sakal ve tıraş yüzünden daha çok yıprandığından, bakımına daha da önem gösterilmesi gerekmektedir. Aynı zamanda tıraş esnasında ve sonrasında oluşabilecek yaralanma ve tahrişler de hem istenmeyen bir görüntüdür hem de acı verdiğinden uygun yöntemlerle tedavi edilmelidir.
Islak ve kuru tıraş, her ikisi de cildi kurutur. Özellikle ıslak tıraşta yani tıraş bıçağı ile tıraşta kıl kökleri daha çok travmaya maruz kalır. Bunun sonucunda kıl dönmeleri ve iltihaplar ortaya çıkar. Bu cildi hem rahatsız eder hem de dış etkenlere karşı hassaslaştırır. Tıraş öncesi ve tıraş bakımı kadar tıraş sonrası bakım da büyük önem taşımaktadır. Birçok erkek dezenfektan olarak kolonya ya da alkollü after shave kullanır; bu cilde faydadan çok zarar verir. Çünkü alkol hücre öldürücü etkisi ile tıraşta meydana gelen olası kesiklerin iyileşmesini geciktirir. Bu nedenle, tıraştan sonra cilt tipine uygun bir after shave hem cildi dinlendirir, hem de besler.
Erkeklerin her gün tıraş olmaları, bir bakıma ciltlerindeki ölü deri tabakasının temizlenmesini sağlayarak hücre oluşumunu ve cildin yenilenmesini canlandırır. Ancak yüzlerinin üst kısmındaki deri tabakası soyulmadığı için zamanla sertleşerek matlaşır. Tıraş esnasında özen gösterilmezse yüzün koruyucu tabakasından mahrum edilen cilt kurur, gerginleşir, soğuğa karşı dayanıksızlaşır ve gerginliğini kaybeder. Kızarıklıklara, kimi zaman kıl dönmesine neden olur. Bir de akneleri varsa, tıraş birçok sıkıntıya yol açar. Cilt dış etkenlere daha açık hale gelir. Bu nedenle erkeklerin de ciltlerine özen gösteren temel bakım alışkanlıkları edinerek bunu sürdürmeleri, ciltlerinin ömür boyu genç görünmesini sağlayacaktır. Cilt bakımı sadece tıraşla sınırlandırılmamalıdır çünkü erkek cildi kadın cildine göre daha kalın olduğundan ve hormonal yapısı nedeniyle daha çok yağ ürettiğinden, erkek cildinin de düzenli temizlik ve bakıma ihtiyacı vardır. Her şeyden önce cilt tipinize uygun ürünler seçerek bunları düzenli kullanmalısınız.

İletişim

kurtulus40erkekkuaforu Lise caddesi türkeras iş merkezi No:9/1 daire 2
Kırşehir
+9 0542 583 22 32 kurtulus40erkekkuaforu@hotmail.com